Seorang KeIindan Dan Pemandu M4ut Selepas Lori Jengkaut Yangg Dinaiki MeIet0p Akibat Renj4tan EIektrik

DUA maut di dalam lori yang terbakar dipercayai terkena renjatan elektrik selepas jengkaut yang dibawa tersangkut pada kabel elektrik.

Kuching : Dua lelaki maut dipercayai terkena renjatan elektrik selepas jengkaut yang dibawa ‘tersentuh’ kabel elektrik di Jalan Jalan Semalau, Tanjung Manis dalam Bahagian Mukah, hari ini.

RAKAMAN VIDEO KEBAKARAN ADA DI BAWAH SEKALI

Kedua-dua mangsa dipercayai pemandu dan kelindan lori yang membawa muatan jentera berat itu ditemukan di dalam kenderaan yang terbakar.

Jurucakap Pusat Gerakan Operasi (PGO) Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) Sarawak berkata, pihaknya menerima panggilan berhubung kejadian kebakaran sebuah lori pada jam 9.15 pagi.

                

Beliau berkata, sepasukan enam anggota Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) Tanjung Manis dikejarkan ke lokasi sejurus menerima panggilan itu.

“Setibanya di tempat kejadian, didapati kebakaran membabitkan sebuah lori yang membawa jengkaut yang tersangkut pada kabel elektrik.

“Dua lelaki dewasa ditemui tidak sedarkan diri di dalam lori berkenaan dipercayai akibat renjatan elektrik dan mangsa disahkan meninggal oleh pihak Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) yang turut berada di tempat kejadian,” katanya dalam kenyataan, hari ini.

Beliau berkata, operasi mengeluarkan mangsa turut dibantu anggota polis serta kakitangan Sarawak Energy Berhad.

Menurutnya lagi, identiti kedua-dua mangsa masih belum dikenal pasti.

TONTON VIDEO: KLIK DI SINI

Sumber HM

About Zarul Zainal

Check Also

“Bnyk kali sya pesan jangan mandi pantai..” Jumpa m4yat di celah batu, Qhalisya mninggaI dunia lem4s di Pantai Tanjung

KOTA TINGGI: “Hari jadi saya kali ini akan saya ingat sampai mati. Saya sedih sangat… …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

19 − four =