“Knapa tak bgtau dah kahwin”. Terjumpa buku pink dIm kereta, dia hanya diam tak berkata

Assalamualaikum. Aku nak confess tentang bercinta dengan suami orang. Aku ada pengalaman bercinta dengan suami orang. Masa zaman study dulu. 3 tahun kami bercinta. Tahun ketiga baru aku tahu dia suami orang.

Aku tahu sebab tak sengaja buka dashboard kereta dia dan ada buku pink. Aku baca. Buku klinik isteri dia. Hahahaha.

Aku tak marah atau mengamuk. Aku senyum dan cakap, ‘Kenapa tak bagitau dah kawen”… Dia diam.

Sepanjang 3 tahun aku dilayan dengan manis sekali. Birthday aku dia belikan teddy bear besar dan bawak teddy bear tu keluar dari mall. Wow. Terpesona aku sebagai gadis baru nak up. Wahahaa.

Pernah jugak dia suruh aku bukak bonet kereta dan surprise! Ada bunga. Alahai laki orang.

Dia belikan baju kurung raya sama color dengan baju Melayu dia. Belikan rantai ada huruf nama dia. Adoi gigih rupanya suami orang menyamar bujang.

Susah ye nak blah dari hidup dia. Pening kepala aku dibuatnya. Sebab dia baik. Cumanya dia ada bini. Aku rasa dia memang serius nak buat aku jadi bini kedua.

Sebab dia siap kenalkan aku dengan bapak dan family dia. Mak dia dah takda. Mereka semua ni diam. Sorang pun takda bagitau aku bahawasanya lelaki ini suami orang dan anak dah dua! Hebat tak hebat. Hahahha.

Dia share semua pasal kerja, emosi hal hal seronok dan tak seronok dalam hidup dia dengan aku.

Rasa bersalah menyelubungi diriku. Memang aku kuatkan hati dan semangat untuk pergi dari hidupnya.

Lagipun aku masih muda. Masih banyak masa untuk kenal dunia. Aku nak capai cita cita. Aku buang jauh jauh perasan yang ada.

Aku sempat pesan kepada dia, jagalah family baik baik sebab awak lelaki baik.

Tak dapat rasanya nak teruskan hubungan memikirkan ada wanita lain sedang berjuang untuk rumahtangga yang bahagia. Walaupun sedih yang teramat.

Hari hari aku menangis. Bukan senang nak move on dari orang baik. Aku mulakan dengan tak layan semua panggilan, mesej dari dia.

Akhirnya aku tukar nombor telefon. Sampai sekarang ingat mesej terakhir dia. ‘Ney, B rindu….’

Sekarang aku dah berumahtangga. Alhamdulillah suamiku duda takda anak.

Aku pun tak faham kenapa aku selalu terkena suami orang. Hahaha. Tapi kali ni takda bini. Baik alhamdulillah, family man dan manis sikapnya.

Suka aku pesan di sini. Berusahalah menjaga hati sesama wanita terutamanya.

Sakit dicvrangi tidak akan sama sakitnya dengan putus cinta. Aku yakin sakit di curangi dan dikh1anati lebih pedih dan men1kam. Apatah lagi merosakkan rumahtangga yang dah ada zuriat.

Ya Allah tak sanggup rasanya. Membayangkan sahaja buat hatiku ngilu.

Permudahkanlah urusan orang lain. Semoga berkahnya mengiringi kehidupan kita.

Salam sayang.

About Zarul Zainal

Check Also

-“Skuat mna pun psti kalah dengan riindu..”- Tular Viideo Berdua Dengan Syamsul, Rmai Doakn Puteri Sarah

Menerusi satu perkongsian video yang dikongsikan oleh pemilik akaun Tiktok Puterisarahliyanaa yang merupakan akaun fans …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

five − 5 =