Bangkang keIab komedi ditutup, peIawak AfdIin Shauki dikec4m ramai

“ Kalau peserta renang tercirit dalam swimming pool.. Nak tutup ke tak? Sape nak berenang dalam kolam tahi, siap ada jagung, kacang dan sayur kangkung.. Terapung-apung.. ”

Pelawak dan pengarah, Dato’ Afdlin Shauki meluahkan ketidakpuasan hatinya apabila sebuah kelab komedi di Taman Tun Dr Ismail (TTDI) terpaksa ditutup sementara kerana perbuatan seorang ‘pelawak’ wanita baru-baru ini.

Menerusi hantaran yang dikongsikan, Afdlin membangkang sekeras-kerasnya penutupan premis tersebut dan mengatakan pihak berkuasa tidak seharusnya mengenakan tindakan terhadap kelab komedi.

Pelawak berusia 51 tahun tersebut turut membuat perbandingan situasi peserta renang yang mengambil steroid sehingga terpaksa menutup kolam renang. Sedangkan dalam kes tersebut yang harus dipersalahkan adalah perenang dan bukannya kolam renang.

Jelas Afdlin, Crackhouse merupakan sebuah tempat di mana ramai pelawak yang baru berjinak-jinak melakukan komedi solo di depan orang ramai.

Dalam masa yang sama, Afdlin mengatakan seseorang pelawak komedi solo perlu mempersembahkan konten mereka di khalayak ramai untuk mengetahui sama ada lawak mereka boleh diterima atau tidak. Dan, sama juga sepeti seorang atlet di mana mereka perlu praktis sehingga sempurna.

Bagaimanapun, pendapat selebriti itu dikritik ramai kerana perumpamaan yang dinyatakan adalah tidak bersesuaian kerana ia melibatkan sensitiviti keagamaan.

Bangkang keIab komedi ditutup, peIawak AfdIin Shauki dikec4m ramaiBangkang keIab komedi ditutup, peIawak AfdIin Shauki dikec4m ramaiBangkang keIab komedi ditutup, peIawak AfdIin Shauki dikec4m ramaiBangkang keIab komedi ditutup, peIawak AfdIin Shauki dikec4m ramaiBangkang keIab komedi ditutup, peIawak AfdIin Shauki dikec4m ramaiBangkang keIab komedi ditutup, peIawak AfdIin Shauki dikec4m ramaiBangkang keIab komedi ditutup, peIawak AfdIin Shauki dikec4m ramaiBangkang keIab komedi ditutup, peIawak AfdIin Shauki dikec4m ramai

Terdahulu, tular sebuah video seorang wanita menanggalkan baju dan tudung ketika membuat persembahan stand up comedy (komedi solo) semalam sehingga mengundangkan kecaman ramai. Malah, ‘pelawak’ dikenali sebagai Amy berkenaan tampil bersemuka dengan warganet di Youtube namun enggan menjelaskan mengenaikan video tersebut.

Amy atau nama sebenarnya Siti Amira Natasha Abdullah dilaporkan telah ditahan oleh pihak polis selama tiga hari bermula hari ini hingga 12 Julai ini bagi membantu siasatan.

Pihak polis turut merampas beberapa barangan termasuk baju kurung, tudung, skirt pendek dan telefon bimbit yang dipercayai dipakai wanita berkenaan semasa membuat persembahan itu.

Sumber: Facebook Afdlin Shauk

About Zarul Zainal

Check Also

“Bnyk kali sya pesan jangan mandi pantai..” Jumpa m4yat di celah batu, Qhalisya mninggaI dunia lem4s di Pantai Tanjung

KOTA TINGGI: “Hari jadi saya kali ini akan saya ingat sampai mati. Saya sedih sangat… …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

5 × 1 =