“DatangIah jumpa kami…” Saya Tak Pernah Hebah AibKeluarga.

“ Datanglah jumpa kami…” Saya Tak Pernah Hebah Aib Keluarga. Biar btul x pernah? ” -netizen

Sejak kemelut berkaitan faraid tercetus, Ali Puteh akui kehidupannya sebagai seorang pelawak ibarat ‘sendu’ seketika kerana banyak tawaran kerja yang tiba-tiba dibatalkan.

Sepanjang 2 tahun berturut-turut, dia terpaksa berjimat menggunakan duit simpanan disusuli keperluan membesarkan anak-anak serta tanggungan keluarga.

“DatangIah jumpa kami…” Saya Tak Pernah Hebah AibKeluarga.

Nak ‘bertekak’ selamanya pun tiada guna…Aib keluarga saya tak pernah hebahkan pun

Hingga sekarang, kelangsungan hubungan baiknya dengan bekas kakak iparnya, Nor Hidayah Mohd Ali masih belum menemui penyelesaian akhir.

Namun melalui perkongsian bersama portal Oh Bulan, kini difahamkan pelawak itu sudah bersedia untuk bersemuka dengan balu Abam dan berharap segala isu di antara mereka selesai secara baik tanpa sengketa lagi.

Sebelum ini satu sebuah stesen televisyen yang mahu temukan kami, tetapi bagi saya jika mahu berdamai tidak perlulah diberitahu kepada khalayak.

Tidak perlu dihebahkan atau diviral. nTak perlu! Kalau saya jumpa pun, biarlah saya lakukan sendiri. Kalau kita nak bermusuh selamanya pun tak ada guna. Aib keluarga saya tak pernah hebahkan pun.

Datanglah jumpa kami…Dia perlu tandatangan daripada ayah.

“DatangIah jumpa kami…” Saya Tak Pernah Hebah AibKeluarga.

Berkaitan dokumen urusan berkaitan tuntutan faraid pula, Ali Puteh berkata Hidayah boleh datang bertemu pihak sana tanpa sebarang syarat pun. Memandangkan hal mutahak berkenaan melibatkan ramai orang, kerjasama yang baik adalah amat penting agar ia dapat diselesaikan dengan tertib hingga penghujung.

Dia juga boleh berjumpa saya untuk selesaikan segala masalah berkaitan dokumen bagi tuntutan faraid dan sebagainya tanpa sebarang syarat.

Emak dah meninggal dunia. Hanya tinggal ayah saya saja. Datang Ia jumpa kami, dia perlukan tanda tangan dari ayah. Tuntutan faraid itu bukan kerja solo. Kalau dia datang kenapa saya nak bertekak?

Februari lalu, Hidayah menang saman fitnah…Ali diperintah bayar RM60,000

Nasi sudah menjadi bubur. Apabila diumumkan memenangi perbicaraan saman fitnah sejak Februari lalu (sudah diperjuangkan 2 tahun berturut-turut), Hidayah akhirnya dapat menaik nafas lega sekali gus membersihkan semula nama yang sudah tercalar.

Manakala bagi pihak Ali Puteh pula, dia diperintahkan oleh mahkamah untuk membayar jumlah ganti rugi sebanyak RM60,000.

“DatangIah jumpa kami…” Saya Tak Pernah Hebah AibKeluarga.

Dalam tempoh dua tahun, Ali Puteh cuma dapat satu ‘job’ dengan bayaran RM300 

Kuala Lumpur: Dalam tempoh dua tahun sejak 2020, pelakon dan pelawak, Ali Puteh, 33, hanya mendapat satu tawaran menjayakan program TV dengan bayaran sebanyak RM300 saja.

Ali ketika ditemui berkata, tawaran itu diterima pada Ramadan lalu untuk program mengaji Al-Quran di mana dia perlu membaca beberapa surah Al-Quran menerusi panggilan video.

Ali atau nama sebenarnya Syed Ali Mubarak Syed Mohd Ridzuan berkata, sepanjang tempoh itu, dia menggunakan wang simpanannya untuk bertahan meneruskan kehidupan bersama keluarganya.

Ali Puteh

Ali yang pernah bertugas sebagai pengawal keselamatan turut mengeluarkan wang Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP) sebanyak RM10,000 menerusi pengeluaran khas KWSP yang diluluskan kerajaan, baru-baru ini untuk dijadikan modal perniagaan dan membantu kehidupannya sekeluarga.

“DatangIah jumpa kami…” Saya Tak Pernah Hebah AibKeluarga.

Bagaimanapun, Ali bersyukur apabila dia mula menerima tawaran berlakon dan bakal muncul dalam sitkom Lot 69 yang akan ditayangkan di saluran Awesome TV bermula 11 Jun ini.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Banyak!

About Zarul Zainal

Check Also

-“Skuat mna pun psti kalah dengan riindu..”- Tular Viideo Berdua Dengan Syamsul, Rmai Doakn Puteri Sarah

Menerusi satu perkongsian video yang dikongsikan oleh pemilik akaun Tiktok Puterisarahliyanaa yang merupakan akaun fans …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

four × 4 =