”Saya Menangis Berpelukan Sebab Rindu” – Rita Rudaini Sedih Kalau Tak Dapat Panggilan Telefon Daripada ‘Boyfriend’!

UMUM SEDIA MAKLUM, HAMPIR 2 tahun tidak muncul dalam drama baru gara-gara menolak v4ksin4si, aktres jelita Rita Rudaini kini bakal kembali berlakon dalam sebuah karya terbitan Zeel Production.

Penerbitnya, Fadzil Teh atau mesra disapa Hj Zil, menzahirkan rasa teruja apabila Rita akhirnya setuju untuk muncul dalam sebuah telemovie arahan Izuan Mokhtar yang bakal memulakan penggambaran tidak lama lagi.

Sementara itu, Rita Rudaini mendedahkan banyak pihak tidak senang duduk apabila namanya dipetik, menerima tawaran berlakon daripada beberapa produser tanah air termasuk Zeel Production Sdn. Bhd.

Dalam pada itu, Hj Zil berkata, ada juga sedikit kebimbangan penampilan Rita akan dikec4m ramai memandangkan aktres itu sebelum ini agak lantang memberi pendapat mengenai v4ksin dan mengaku tidak menerima sebarang suntikan.

Dalam satu hantaran berbeza, pelakon asal Perlis itu malah mendedahkan ada segelintir artis tidak berpuas hati apabila dirinya menerima tawaran kembali berlakon memandangkan status dirinya yang tidak mendapatkan suntikan v4ksin C0vld-I9.

Rakan selebriti yang identitinya tidak perlu didedahkan itu, bimbang jika kehadiran Rita menjadi punca j4ngkitan C0vld-I9 di lokasi penggambaran.

Dalam perkongsian itu juga, Rita secara sinis meminta pihak penerbit memberikan watak ditawarkan untuknya kepada ‘artis’ berkenaan.

Baru-baru ini, Rita Rudaini, 47, mengakui saban malam bahkan setiap masa menantikan panggilan telefon daripada anak terunanya, Airit Rayyan Rizqin, 13, yang kini bersekolah di sebuah sekolah berasrama penuh di Negeri Sembilan.

Menurut Rita, dia akan berasa sedih jika tidak dapat berbual dengan anak sulungnya itu dan akan memperuntukkan masa setiap hari untuk ‘bergayut’ di telefon walaupun sebentar.

Berkongsi lagi, kata Rita, anak keduanya, Airit Qaqa Arjuna, 11, juga sering berasa sedih setiap kali terkenangkan ketiadaan abangnya itu di rumah kini.

Dalam pada itu, kata Rita, walaupun sedih terpaksa berjauhan dengan Rayyan, namun dia tidak akan sesekali menghalang sekiranya Arjuna turut mendapat peluang belajar di sekolah asrama kelak.

Sekadar info, Rita cukup terkenal dengan kelantangannya menolak suntiikan v4ksiin tetapi menafikan dirinya anti v4ksiin dan memilih menjadi ‘prosafe’ iaitu individu yang menunggu v4ksiin betul-betul selamat untuk digunakan.

Disebabkan masih belum mengambil suntikan v4ksiin , dia pernah digugurkan daripada produksi drama 100 episod.

About Zarul Zainal

Check Also

-“Skuat mna pun psti kalah dengan riindu..”- Tular Viideo Berdua Dengan Syamsul, Rmai Doakn Puteri Sarah

Menerusi satu perkongsian video yang dikongsikan oleh pemilik akaun Tiktok Puterisarahliyanaa yang merupakan akaun fans …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

one × five =