‘Anak saudara saya dipukuI sekumpulan pelajar dari jam 11.30 malam hingga 3.30 pagi’ – 11 pelajar asrama ditahan polis

” Anak saudara saya, Aqil Mustakim, Tingkatan 2, telah dibawa ke tingkat tiga (bilik kosong) dan telah dipukul oleh sekumpulan pelajar senior Tingkatan 5 dari jam 11 malam hingga 3.30 pagi,” demikian kata ahli keluarga mangsa yang tersebar di Facebook beberapa hari lalu.

Satu laporan polis dibuat yang menyebabkan 11 pelajar di sebuah sekolah berasrama di Kuala Nerus, Terengganu telah ditahan bagi membantu siasatan.

         

” Budak2 ni dari kecik dah boleh nampak kelakuan dia macamana…kalau dr kecik jenis takde perikemanusiaan cthnya menyiksa kucing, bila besar kita akn nampak dia tak ada masalah kalau nak pukul2 orang.

Ada setengah budak dia tak sampai hati nk pukul2 walaupun muka nampak bengis. So parents lah kena membentuk jiwa, sahsiah anak dari kecil lg.” – Tuty

” Uinahhh…kesian yg dianiaya..dibelasah oleh anak2 hantu..semoga diberi pengajaran yg sepatutnya…harey” – Nasri

” Ibu bapa sekalian..persiapkan lah anak² dgn ilmu seni memperthnkan diri..supaya x trjd perkara² buli membuli ni..konsep bila dibuli bgtau cikgu tu suma xleh pakai dh..sementara nk bgtau cikgu lunyai kena buli..tu pon kalo cikgu dgn pantas amek tindakan..” – Zuranya

” Sbb tu kalau ada yg tak rasa puashati tu kena sabar. Ni dah masuk bab pukul memukul spai bertanda ni mmg raya dlm lokap tahun ni tgk gayanya. Dah le 2 tahun sblm ni xleh nak bebas beraya jalan sana sini sbb kobid.. Nasib ko lah dik, sendiri cari penyakit.” – Adzlina

” Adik nape jadi begini.sepatutnya masa muda ni mak ayah antar sekolah cari ilmu.ilmu dicari utk bekalan dunia & akhirat.sepatutnya bila adik2 dah berjaya boleh membantu & membalas jaga ibu & ayah.perbuatan adik2 membuli pelajar memalukan keluarga adik.kesianlah ibu ayah kita bersusah payah memberi kita pelajaran.” -Aminah

Sumber: The Reporter

About Zarul Zainal

Check Also

NeeIofa dan Haris kira duit raya BiIaI jumIah RM14,OOO “Another IeveI”

Sejak usahawan dan selebriti terkenal, Neelofa dan Haris Ismail dikurniakan cahaya mata pertama, nampaknya tidak …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

9 + 8 =