“Kami Ditahan Polis”-Puteri Balqis Buka Mulut Lepas Nabila Huda Pertikai Ibunya

Sejak kebelakangan ini, kisah pilu mengenai kehidupan artis cilik iaitu Puteri Balqis semakin mendapat perhatian ramai. Meskipun pernah bergelar bintang popular sebelum ini, semuanya berubah apabila dia mengalami masalah kesihatan serius sekitar tahun 2018 lalu. Pada detik awal berita mengejutkan itu keluar, umum diberitahu bahawa dia mengalami kanser hati. Namun sehingga kini, doktor menafikan hal tersebut dan menyifatkan ia sebagai masalah misteri.

Kenapa seorang budak kena ikat perut?

Bukan sahaja netizen, malahan rakan artis turut tersentuh dan perihatin dengan nasib yang sedang menimpa remaja berusia 13 tahun berkenaan. Salah seorangnya adalah Nabila Huda di mana dia sempat mempersoalkan mengapa ibu bapa kepada Puteri Balqis seolah-olah tergamak membiarkan anak mereka berhempas mencari rezeki di sekitar Kuala Lumpur. Seperti yang diketahui, pelakon cilik itu akan berulang-alik bersama ibunya ke ibu kota menggunakan kenderaan awam untuk menjual buku bagi menyara kos kehidupan.

Ibu berhabis puluhan ribu nak selamatkan Puteri

Namun menerusi posting terbaru di Instagram,  Puteri Balqis nampaknya terpanggil menjawab persoalan yang dibangkitkan oleh aktres berkenaan. Nampaknya, dia menegaskan agar ibunya tidak dipersalahkan dalam konflik yang sedang menimpa mereka sekeluarga. Apalagi sebenarnya, wanita itulah yang sentiasa berada di sisi sewaktu Puteri Balqis bertarung melawan segala ujian dalam hidup. Selain itu juga, dia sempat berterima kasih kepada insan-insan yang sudi menghulurkan bantuan selama ini.

Ibu selalu tak cukup makan…Sering pengsan

Dalam pada itu, dia sempat menjawab dakwaan bahawa ibunya adalah seorang penagih. Meskipun fizikalnya kelihatan cengkung dan seperti tidak terurus, Balqis mendedahkan semuanya terjadi kerana ibunya mengalami gangguan kesihatan yang teruk gara-gara depresi. Walaupun dilemparkan dengan pelbagai tomahan, dia masih menghargai pengorbanan besar yang sudah dibuat oleh syurganya itu.

Sumber : Twitter Nabila Huda, Instagram Puteri Balqis

About Zarul Zainal

Check Also

Gara Gara Diser4ng Str0k, Suami Buang isteri Sendiri DaIam Hutan. Akhirnya ini Yg BerIaku

JAKARTA – Seorang suami di Indonesia tergamak meninggalkan isterinya seorang diri di hutan selepas wanita …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

6 − 1 =