[VIDEO] Suami Dapat Panggilan Tugas Ke Australia, Isteri Payah Lepaskan Pergi

Sudah menjadi tanggungjawab seorang askar, mereka perlu bersedia setiap masa untuk melindungi keselamatan negara. Mereka juga perlu terbang ke luar negara untuk menaburkan khidmat apabila arahan diterima tanpa dijangka. Bagi wanita bergelar isteri kepada askar, pastinya panggilan tugas sedemikian menjadi cabaran yang sukar memandangkan mereka perlu reda walau apa juga melanda sewaktu bertugas kelak. Justeru, isteri tiada pilihan lain selain terus kuat menyokong tugas besar suami mereka.

I love you so much…

Kata-kata itu begitu sesuai menggambarkan rumah tangga pengacara terkenal, Dayah Bakar bersama suaminya iaitu Kapten Hanif Hamidi. Melihat kepada sebuah posting di Instagram wanita ini, rakaman dia menghantar pegawai tentera itu ke lapangan terbang terus meruntun jiwa ramai. Atas panggilan tugas untuk menjalankan khidmat ke Australia, Dayah terpaksa akur dan menguatkan semangat untuk melepaskan pemergian suami tercinta.

https://www.instagram.com/tv/B69P-pZJF3u/?utm_source=ig_web_copy_link

Berat hati melepaskan pergi

Bermula dari dalam kereta sehinggalah pagar pelepasan, dapat dilihat pengacara ini benar-benar berat hati menghadapi situasi berkenaan. Di penghujung video sebak itu, Dayah sempat menarik Kapten Hanif ke tepi kononnya enggan melepaskan pergi sebelum dia menitiskan air mata. 

Dah kenapa aku nangis jugak?

Seperti diketahui ramai, sebelum ini mereka merupakan jiran dan pernah belajar sekolah menengah yang sama. Tanpa disangka, lelaki berkenaan rupanya telah lama menyimpan perasaan sebelum kedua-dua menyulam cinta seterusnya berkahwin pada Jun  2018. Hubungan yang terjalin sejak sekian lama itu pastinya mempunyai aura luar biasa. Maka tidak hairanlah sekiranya hati Dayah terasa sungguh berat setiap kali menghantar Kapten Hanif pergi bertugas. Mendapat lebih 600,000 jumlah tontonan, rata-rata netizen begitu luluh hati dengan rakaman tersebut.

Sumber : Instagram Dayah Bakar

About Zarul Zainal

Check Also

“EIok pun Sera tinggaIkan dia. Tak pernah berubah..” – Netiizen seIar Tind4kan Shuk rakam jiran

Pelawak dan pelakon kontroversi, Shuk Sahar menjadi sorotan warganet sekali lagi apabila dia dikatakan tidak …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

fifteen + 1 =