“F4ke itu isteriku”. Syg orgnya cntik tp g1la. Masa jump mmg dialah calon. Tp bila dh kawen, aku terima seadanya.

Gambar sekadar hiasan. Terima kasih kerana membaca artikel kami ini. Mohon kongsi jika bermanafaat dan mohon maaf jika ada tersilap dan salah. assalamualaikum. nama aku shah. shah ape aku tak nak bagitau. aku dah 5 tahun kawin dengan bini aku. berdasarkan tajuk aku kat atas tu mesti dah ramai tau kan pasal aku nak confess ni.

Story ni pasal bini aku. F4ke Girl. nak dijadikan cerita, aku ngan bini aku ni dijodohkan. aku masa tu dah malas nk fikir pasal jodoh jadi terima je la. ada satu hari tu aku kena jumpa bini aku buat kali pertama. berdebar jugaklah ye lah sebelum ni pompuan yang aku pernah jumpa hanya sebagai awek tapi ni sebagai bakal bini. kecut gak ar perut aku.

mana tau tak serasi ke ape kan. tunggu punya tunggu, yes there she is. raut wajah yang cukup menyenangkan hati aku. masa ni ayu je aku tgk dia, sopan la pada pandangan lelaki macam aku ni. ok, aku mengaku aku cair. setelah kenal2 kejap aku start order makanan. fulamak, cara dia makan masa tu. ayu nya lahai. suap dalam mulut sikit2.

lagilah cair aku. dalam pada tu, aku bukak mulut. keluarlah ayat2 gentleman aku. aku kata aku ikhlas nak kahwin dengan dia. kau tau dia balas apa? “betulke awak nak kahwin dengan saya, saya ni f4ke tau. apa yang awak tengok tadi tu semuanya f4ke.” fuhh tersedak aku. ye la tak pernah dibuatnya orang.

betul ke tak dia nih. tapi, frankly, masa tu aku cakap kat dalam hati aku ” sayang orang cantik tapi g1la.” balik malam tu aku pikir banyak kali nak ke tak nak dengan dia nih, ye la hati aku dah berkenan sangat2 dah. g1la pun g1la lah. aku teruskan. aku ajak dia keluar kali kedua. masa ni aku dah ade plan baik punya.

macam biase jumpa dia petang tu, aku cair lagi. susahnya jadi lelaki, hmm. aku pegang botol air masa tu. haha dah dapat agak kan apa aku nak buat. bukan salah aku, dah dia cakap dia fake kan so aku nak neutralkan dia. bila dia sampai dekat dengan aku, aku simbah air tu kat muka dia. masa ni mmg aku tempah m4ut.

dia mmg marah tapi aku nampak dia macam tahan hahaha, bagus2 hormat bakal suami. (ramai orang masa tu, that’s why. aku terus bagi tissue mintak maaf bagai, dia ambik tissue tu lap muka dia yess, dia masuk dalam perangkp aku. tapi, aku silap. yang mana silapnya, kat tissue tu memang berbekas la mekap dia tapi muka dia without make up pon cantik gak.

tang mana yang f4kenya! ditakdirkan aku memang berjodoh ngan bini aku ni, nikahlah kami. tapi perangai dia 360 berubah, straight takde bengkok2. aku masa ni agak terkejut. semua benda yang aku buat masa kitaorang keluar dulu, dia balas balik kat aku. aku simbah dia ngan air, dia simbah aku ngan air.

memang hari2 la kitaorang gaduh tapi gaduh2 pun takdelah sampai pukul ke ape. lebih kepada menyakitkan hati. salah aku jugak sbb buat bnda meny4kitkan hati dia tapi dia pun tak kurang gak meny4kitkan hati aku. bini aku ni takut gelap. jadi kalau nk tidur tu mmg wajib bukak lampu, aku pulak tak boleh nk tidur bukak lampu.

pening. jadi perangai nakal aku ni mmg aku tak boleh nk tinggal haha. masa dia tgh duduk dalam bilik sorang2 aku pergi tutup lampu. tutup suis utama bergelap satu rumah. mmg terpekik la nama aku, aku ape lagi acah acah hero ah. tapi langit tak selalunya cerah, kadang2 mendung dan hujan gak. aku ni mudah geli ngan binatang.

dari sebesar kucing sampailah sekecik lipas semua aku f0bia. haa tu kelemahan aku. tapi betullah orang cakap kelemahan suami itu adalah kelebihan isteri. isteri aku cukup suka ngan binatang2 ni sampai cicak pun dia kata cute. acah2 sn0w white betul. ada satu hari tu ada lipas kat dinding, aku dah gelabah panggil bini aku suruh buang.

dia boleh ambik plastik pastu pegang lipas tu tunjuk kat aku. aku dah la takut duk sakat lagi berpeluh aku. masa ni la semua tuntutan dia aku kena tunaikan. cakap lah ape pon mmg semua jawapan aku ya masa ni. memang sikap malu, ayu, lemah lembut dia tu bertukar 360 terus, tapi takdelah takde ciri pompuan langsung.

bila datang manja dia tuh aku pulak yang jadi lemah, haih la isteri. isteri aku ni suka berjoget tengah malam. tabiat sapa ntah dia ambik duk menari aduii. ada satu malam tu aku join sekali menari. haa, ingat dia sorang je yg tahu joget. aku kan dah mmg perangai aku yg macam ni saja aku sakitkan hati dia pergi menari depan tv haha.

boleh dia tolak aku sampai jatuh. sakit tu aduii, nasib baik bini. tapi ok gak dapat urut free malam tu. bahahaha. bila datang time kerja, aku ni nk acah2 sweet la tolong dia buat design. oh lupa nak cakap bini aku ni designer. bila aku tunjuk design aku tu boleh pulak dia tenung aku macam nak terkam.

kau bayangkan dia anggap aku ni sebagai riv4l dia. kau bayangkan. salah aku gak mulut aku ni satu hal. aku pergi cakap design bini aku tu tak lawa macam dia. aku nak buat pickupline kot. terus boleh bergaduh mlm tu. eg0 aku ni tinggi, dia pon boleh tahan tingginya. so mlm tu mmg tak tido la kitaorang nk compare design sapa yg paling gempak.

last sekali, yeahhh, of course aku yg menang. sorry dear, tapi design you yg no 3 tu mmg cantik. serious2. masa before kawin dulu aku ada tanya bini aku dia reti tak masak. terus dia cakap dia tak pernah turun dapur pon, tak pernah masak pun. “awak kena tahanlah makan kat luar ye”. uishhhh, tapi aku rasa dia ni “f4ke” kan so ape yg dia cakap tu mmg takleh nk dipercayai.

so aku assume dia ni mmg boleh masak. bila dah kawin, yeahhh, dia mmg tipu aku. semua yg aku mintak tak pernah lagi aku tak dapat haha. dasar F4ke Girl. tapi perangai dia dengan eg0 dia tinggi macam tu pun aku sayang dia. Allah S.W.T je tau aku sayang dia. bila kena outstation seminggu tak jumpa, rasa kosong weh.

ye la sbb dah terbiasa dia ada kan. Happy Anniversary my wife. saya tahu awk pembaca setia page ni. awk juga pengelike tegar komen Ali Alia ngan Mukhsin ke apetah nama dia. lupa. i’m watching you. sorry sbb selalu s4kitkan hati. saya s4kitkan hati sbb saya sayang, hehe.

jumpa tahun depan In Shaa Allah. Aamiin. jaga kandungan elok2. (mesti tak sangka kan sy boleh buat confession macam ni. saya tahu saya sweet, thank you sbb puji dalam hati, i can hear yaa).. harap semua daoakan supaya aku tak kena tidur luar bila balik nnti. – F4ke Guy