Dua thn laki kerja dekat luar negara. Bila balik istri dh sarat mgndung 7 Bln. Trjejut jwpn istr bila ty ank sape.

Gambar sekadar hiasan. Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap bagi artikel ini. Terima kasih kerana membaca artikel ini. Mohon kongsi jika bermanafaat dan mohon maaf jika ada tersilap dan salah. Asalamualikum.. maaf bertanya. Saya kerja kt Australia..(Part 1).

Musim pkp nie dok tersekat kt Australia lg.. Selama 2tahun xbalik Malaysia.. Berkawin dah 5tahun tp tkda rezeki nak ada zuriat.. Baru ni dpt la balik Malaysia sbb kerja pun dh stop kt Australia..

Tiba2 balik je wife dah pregnant 7bulan.. Pening juga la. Tiba2 boleh pregnant kan. Mcmna ye bukan curiga dgn wife. Tp dlm masa 2tahun tak bersama boleh pregnant x ye.. ada x pengalaman mcmni ye..

Serbah salah sy skrg nie. Maaf ye sy serabut xtahu nak fikir mcmna.. Mohon hide fb sy ye min.. Perkongsian pertama dari lelaki ini mendapat kr1tikan daripada rata rata warganet di ruangan page kisah rumah tangga.

Tidak sangka luahan kedua dari lelaki ini untuk part 2 lagi membuatkan ramai terkesan. Satu satu sifat sebenar isterinya di rungkaikan. Baca dulu komen netizen, PART 2 Ada di bawah ni

Hasanah – Rasa nk lempang je kamu ni ha..cukuplah bini tu b0 dohkan kamu..jgn le kamu ikut b0doo sekali.. Xde sape pengalaman mcm tu haih mcm lah mngandung tu makan tahun baru buncit ..

Lepat – Ko ada post air balik Malaysia tak? Klo tak de tu usah gusar la memang bukan anak ko la atau pun aku syak ko ada bela saka masa ko tak de s4ka tu la yg projek

Apiz – Erm…cube abam ingt blek..7 bulan lpas tu abam ade pos x sp3rm abam kt wife tu? kot2 wife abam ade buat bayi tabung uji ke ape kan…taon 2020 ni kn kereta pn buleh terbang.. Abam bincang leklok ngn isteri..smoge tabah mghadapi ujian… dpermudahkn segale urusan abam n kluarge..amin..

Jalal – Ni d nama kn teknologi tnpa sedar setiap kali call or video call telah membuat kn benih2 cinta terbang ke rahim wife utk mengandung… Maka bila pulang isteri di sahkan mengandung..

Tahniah. Banggg g lh buat pregnant test klu dh 3bln tu dh leh g scan… Klu ngandung elok lah d bwk panggil family abg n wife tu bincang lh cara baik…

Eiza – cuba tt check betul ke isteri tt mengandung..hari tu ada jugak sy terbaca 1 vir4l jugak lah. Perempuan tu x pernah bersama pun dgn mana2 lelaki tp doktar sah kan dia mengandung..sedangkan dia x pernah bt benda x elok tu..

last family dia paksa kawen dgn sepupu dia..mcm pak sangguplah..last2 lepas kawen check doktar balik ada ketumbuhan kat rahim.. Harap tt pi check n scan betul ke ada baby dlm perut isteri tu..harap isteri tt x mengandung..

Valina – Kalau mengikut pd cerita tuan punya badan, kalau dah 2 tahun tak balik tp isteri pregn4nt 7 bulan, itu dah boleh faham…. Bukannya cerita maryam…Ada lg kemungkinan lain…sesuatu yg tak baik terjadi pd dia tanpa kerelaan dia…

Nasrul – sy simpati dgn nasib kamu bro.. lama tahan bil ayo tertunggak smpai 2 tahun.. Tiba2 balik dh penat petik buah kat sana, tetiba dh kembung plak perut bini..sape je la yg boleh sabar..

Dh la tiap2 bulan kirim duit..test DNA je la bro.. klu tak match, tunjuk kat pejabat agama.. Kasi pisah je la spesis mkn terung kat luar tu.. semoga bertemu jodoh dgn org baik2.. In sha Allah..

Sambungan part 2 kebenaran sebenar tentang kehamilan isterinya terungkai. Salam sambung cerita saya yang wife mengandung 7bulan. Yg sy keje Australia tu. Ingat x yg kata buah tu. Asal Australia je buah hahaha. Berbalik pada luahan sy artu. Saya mmg la dh tau tu bukan anak sy.

Tp nk sedapkan hati sy je Dan nk luahkan sbb xtahu nk luahkan kt sapa family pun tkda. Dh megadu dh kt makhmh syariah tentang nasib anak tu nnt.. Sbb xkan sy nk bg nafkah kan… Dan ada juga terbaca komen ni cerita f4ke la ape la..

Nak bgthu ye puan Dan encik2 kat dunia ni tkda yg mustahil.. Wife sy tak setia. Dan pregn4nt anak org lain.. Skrg wife sy xnk ngaku Dan asyik kata tu anak sy kira nya dia tu isteri yg baik la kata kan. Padahal benda sy dh boleh fikir dah mcm2 alasan dia sy minta jujur je pun xnk .

Dan lepas bersalin sy check dna budak.. Ada yg kata sy bodh la lurus bendul laa.. Kalo awak2 semua kt tmpt sy kan tkda bukti apa semua xkan awk nk tuduh meluluh je isteri awk tu lg2 dia pregnant.. Bukti just dia pregnant jex tahu anak laki mana. Dan sebelum sy luahkan kt sini sy dh mengadu kt pejabat agama dh..

Ada yg komen gelak Dan hna apa semua.. Korg xrasa ape yg sy rasa.. Mogaa 1hari yg komen gelak Dan hna nie rasa mcmna Sy rasa.. Terutama isteri2 yg komen kata mcm2 tu. Berhati2 bila komen tkt terkena diri awok pulak kan. Jgn Marah ye. Sekian luahkan sy

Ini antara respon dari warganet tentang isu tidak setia isterinya sepanjang dia berada di Australia. Ramai perkongsian tentang isu isteri hamil kerana tidak setia di siarkan di krt. Kisah kedua di bawah ini lagi menc3ngkam emosi semua.

Umi – benda ni akan berlaku bila suami isteri x mainkan peranan dan tanggung jawab yg Allah perintahkan… Berapa ramai isteri2 yg Sgt sabar walau Sedasyat mana pon suaminya tidak setia dan buat perkara tak senonoh dgn wanita lain.. Bersuara salah, x Bersuara… Telan lah pahit maung seorang diri…

Tapi…. Ni isterinya yg tak setia. Sebaiknya isteri perlu jga kehormatan diri.. Namun harus si suami selidiki dgn baik. Apa puncanya beliau Berbuat demikian.. X semestinya salah itu pada isteri.. Kena tahu kenapa dan apa Sebab dia terjerumus ke arah itu… Jika hati nya di pagari dgn keikhlasan cinta suami yg berpegang teguh pada AGAMA dan menyayanginya kerana Amanah Allah..

Kemungkinan isteri awak tu x kan sanggup Berbuat demikian…Semoga Ada hikmah di sebalik kejadian. Sudah menjadi lumrah rumahtangga pasti akan di uji, kesetian dan kejujuran di dalam sesebuah perkahwinan adalah sangat penting untuk menjamin kebahagiaan. Semoga rumah tangga jita semua terhindar daripada semua perkara tidak baik. InsyaAllah

Fatimah – Kan tt dah bg tau mse post yg first tue.. dye serabut n xboleh nk pk.. myb dye xde tmpat nk meluah time tue.. dye mestilah dah tau wife nye pregn4ant bkn ank dye.. Cuma kata org.. nk sedapkn hati..

supaya xde bnde buruk n bukan2 yg dye buat kat isteri dye utk lepaskn kemarahan.. tue yg buat luahan… Sbar ye tuan tanah.. nt sambung lg utk part 3 n seterusnya… Semoga diberi kesabaran n dipermudahkn segala urusan…

Nell Yahya – Kdg luahan dlm krt ni tergantung ceritanya, mcm tak logik, tu yg myebabkn byk komen2 mpersenda or tak msuk akal bg tt. Cuba klau nak meluah tu bg detail sket supaya kami2 yg mbaca dan mgomen ni yakin dan faham.

Dah la kami ni tak bergaji, tak kira siang atau mlm duk fikir dan cuba mgatasi mslh yg semua tt luahkn. Cuba tt pulak komen, mcm mna ye nak bg pandangan pd conffesion tt yg kabur, samar dan kelam… Seolah2 cerita rekaan sinetron. Klau nak org bg pendapat / pandangan, isi biar jelas dan padat.

Tak perlu la tt smpai nak mdoakan benda yg tak baik pd org lain, sb doa tu akn berbalik pd tt jugak nnt. Kebykkn yg komen pun bdasarkn cerita tt sdiri, hbis klau cerita tu mcm tak logik atau tak myakinkn fans krt…knape nak terasa… Kata nak minta pendapat… Semoga urusan tt Allah permudahkan, gud luck bro.

Aswal Mia – Bagus walau dah tahu istri salah tapi masih nak cari bukti utk lebih menjamin tt.. Bukan lurus atau b0 doh tapi lebih kepada matang berfikir utk selesaikan masalah dgn baik n cukup buat si istri nanti terdiam bisu dgn bukti2 tu. Diam bukan bermaksud mengalah atau biarkan tapi diam dalam senyap bertindak dgn bijak. Semoga semuanya di permudahkan segala urusan awak.

Naqiu – teringat kisah 3tahun lepas..ada sorang mamat ni setiap kali dapat bonus, dia akan simpan RM1500 untuk dn4 test anak (sorang).. Tahun keempat dia buat dekat anak keempat, k4ntoi..terus die g mhkamah syariah..

Mahkamah suruh buat ujian sekali lagi kat jabatan kimia untuk anak keempat sahaja,hasil ujian memang budak tu anak isteri, tapi suami tu bukan bapa bi0logi budak tu.. hak jagaan anak 3orang tu dapat ke bapa..yang anak keempat tu kena ubah surat beranak dekat jabatan pendaftaran

IC tu tak tau kena ubah ke Abdullah ke tak,rasanya kena ubah..bekas isteri tu macam separa tak betul dah sekarang.. Sekarang ni ujian dna dah macam jadi satu keperluan untuk keluarga Islam demi menjaga keturunan supaya tidak bercampur aduk. Kalau tak mampu buat serentak,buat sorang2 dulu pun takpe..

Dhia – Allahu .. Wife awak tak setia dan mengandungkan anak org lain … MasyaAllah. Sy yg perempuan ni pun terasa seram dan sedih… Moga kita semua dijauhi perkara2 sedemikian dan kuatkan iman ketika berjauhan dgn suami. mungkin wife awak muda lagi dan tak dapat tahan keinginan.. Yela 2tahun tak dapat..

Sy seminggu pun dah macam nak demam.. Apa2 pun sy doakan segala urusan awak dipermudahkan , walaupun wife awak mengandungkan anak orang lain. Awak jangan bagi pressure kat dia .. awak buat je keje awak macam biasa dan buat test DN4 bila dia bersalin … Apa2 keputusan pun tunggu sampai dia bersalin nanti ..

Nur Afit – Haaa. Lain kali ckp jela terus terang dah tahu… Jgn timbulkan spekulasi dan andaian kpd pembaca. Dan pembaca sama seperti awk. Xmudah di bdhkan.. Bagus dari awal lagi awk ajak kami2 ni semua doakan yg Baik2..

Kan.. Apa2 pun, smoga bro kuat semangat. Jgn putus asa dgn rahmat Allah. Akhirnya perlakuan isteri terbukti. Allah tunjukkan siapa isteri kita sebenar.. Syabas krn bertindak matang dlm membuat keputusan..

Nurul Hazwani – Dik.. bukti xde? Pasport tu bukti dia. 2y awak xbalik. Alih² si isteri ngandung. Rsanya isteri adik nie kwn dia ramai bangla. Nak thu kenapa? Sbb prnh x dgr. Bangla excited nak balik sana sbb bini dh nak bersalin or dh beranak. Hakikatnya dh 3y xbalik2 sana.

Agaknya bini ko nie tgh apply crte nie kt khidupan dia. Dia ingt dpt excitedkn anda tp rupenya laki dia xsperti mat bangla tu. Dh ler dik. Ko anto ler minah ko tu kt kg. Past g bgthu mak ayah dia skli. Klo makayah dia berfikiran waras mrka blh pk.

Pastu tggu ajelah kputsan mhkamah. Xyah simpan ler minah mcm nie. Xyah tanggung zuriat org lain. Nie jenis dh tak setia tp xngaku slah.smga dipermudahkan sgala urusan.

Nafisah – Biasalah bro… Skrg keyboard warriors ni suka kr1tik… Kdg2 kita dah tau penyelesaian, tp sbnrnya kita nak tmpt utk kongsi. Kdg nak cerita ps family atau kwn, kita xnak nnt makin buruk.

Dlm krt ni, profile hide, so xlah segan. At least terlps jugak beban yg terbuku kt hati. Xpelah sy doakan apa yg saudara lalui ni Allah bantu sehingga akhir. Byk2 doa dan mengadu pd Allah.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!.

Sumber Kotakmedia