Perginya seorg komposer yang berjiwa besar-Lok U

Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap. Terima kasih kerana membaca artikel kami ini.

PENGARAH muzik Faizal Uzir, 46, atau dikenali sebagai Lok-U mennggal dnia selepas pulang dari joging di rumahnya di Taman Puncak Jalil, Seri Kembangan kira-kira 10 pagi, hari ini.

Difahamkan, sebaik tiba di rumah, Allah yarham mengalami sesak nafas sebelum rebah.

Isterinya, Jamariah Yusof kemudian menghubungi ambulans dan Faizal dibawa ke Hospital Serdang sebelum disahkan mening gal dunia.

Jenzah kini berada di Hospital Serdang untuk proses bedah si4sat sebelum dibawa pulang ke rumahnya, hari ini.

Allah yarham mening galkan empat anak iaitu Adam Danial, Faris Danial, Ahmad Firhan Danial dan Yasmin Damia.

Allah yarham merupakan salah seorang juri profesional yang mengadili semi final Muzik-Muzik 34 (SFMM34) yang berlangsung pada November tahun lalu.

Arwah juga pemuzik yang disegani dalam kalangan penggiat muzik tanah air dan sering diberi tanggungjawab mengetuai kumpulan pemuzik iringan dalam pelbagai program realiti di pelbagai stesen televisyen.

Lok-U antara pemuzik disegani dalam kalangan penggiat muzik tanah air dan Allah yarham sering diberi tanggungjawab sebagai Pengarah Muzik dalam pelbagai program realiti di stesen TV.

komen warganet

Innalillahi wainailaihi rojiun. Semoga rohnya dicucuri rahmat Allah dan ditempatkan bersama org2 yg beriman dan beramal soleh. Kematii an yg tak dijangka…

Innalillahi wainailaihi rojiun. Semoga rohnya dicucuri rahmat Allah dan ditempatkan bersama org2 yg beriman dan beramal soleh. Kematii an yg tak dijangka…

Inalillahiwainnailaihirojiunn.
Semoga arwah d tempat kan d kalangan org2 yg beriman…salam takziah

Innalillahi wainnalilahirojiun..salm takziah kepada keluarga arwah,smg kelurga tabah mghadapi dugaan allah..

Innalillahiwainnailahirojiun……Alfatihah …..semoga roh nya ditempatkan bersama sama orang orang beriman…. Aamiin Aamiin Aamiin

sumber hmetro