Mengaku sbgai sepupu kpd Puteri Balqis, lelaki ini dedahkn bahawa Puteri Balqis diperguna dan sering dider4 oleh bapanya

Beberapa minggu ini tuIar tentang kisah pelakon cilik Puteri Balqis yang mengalami kesempitan hidup hingga terpaksa berhenti persekolah dan menjual buku di jalanan. Ramai rakyat Malaysia yang menunjukkan rasa simpati dan berbesar hati ingin membantu Aqish yang selama ini sering keluar dikaca televisyen.

Namun keadaan tiba-tiba menjadi keruh apabila terdapat segelintir artis mempersoalkan duit yang diperoleh Aqish ketika berlakon dahulu, malah ada juga mengeluarkan kenyataan seolah-olah menyindir Aqish. Ada juga yang menyebarkan video tentang perancangan Aqish yang ingin melaburkan duit dalam pasaran Forex.

Hal ini telah menyebabkan ramai netizen berpaIing tadah dan mengec4m Aqish serta ibunya hingga mem4ksa Aqish untuk menutup akaunnya di Instagram. Bukan masanya untuk remaja diusia Aqish untuk menerima ujian dan dugaan bukan sahaja dari kes4kitan yang dialami tetapi juga menjadi m4ngsa buli di alam maya.

Seorang lelaki di twitter mengaku sebagai sepupu kepada Aqish mendedahkan bahawa Aqish sering dipukuI oleh ayahnya dahulu.

Malah Aqish juga dipergunakan hanya untuk mendapatkan wang hasil lakonan. Lelaki itu menjelaskan, walaupun bersaudara tetapi mereka jarang berjumpa hanya mendapat tahu segala perkembangan dari ibu serta ahli saudara yang lain.

Berikutan pendedahan itu, ada juga yang bertanya tentang status ayah Aqish yang dikatakan telah di tahan dalam penj4ra. Namun dua orang lelaki yang mengaku sebagai sepupu Aqish tidak pasti kerana sudah lama terputvs hubungan.

Banyak sebenarnya yang kita sebagai netizen tidak tahu apa yang berlaku kepada Aqish. Disebalik kes4kitan dan kesusahan yang dialami, jika tidak mampu memberikan bantuan, berilah sokongan untuk Aqish dan ibunya lebih kuat. Bukan terus mencari saIah dan terus menghakimi secara melulu.

Warga twitter turut bersimpati tentang nasib yang menimp4 Aqish. Semoga Aqish sembuh dari s4kitnya dan dapat menjalani kehidupan seperti biasa.

sebabtu setiap kali kalau dia berlakon ade scene yang budak kene pukuI ke en dia menghayati betul, rupanya in real life kene betul2 dengan ayah hmz

You know,it bre4ks my heart that some people are bIaming puteri balqis. She’s a child,her parents yg saIah,but people literally make j0kes and b4shed her for the book’s price,etc.. Yall are disgvsting

Patut dia berlakon mmg feel dia sampai aku terasa. Rupanya real life dia lagi tervk. Hmm kesian dia

komen warganet

Doa yg baik2 saja utk adik balqis dan ibunya.jangan tambah kata2 yg pedih kesihan diaorang. Hidup ini bagai roda.adakala diatas adakala dibawah. So kita sentiasa musahabah diri bila tengok kesusahan org lain

sudah sudah la…klu silap cakap silap sebar fitnah nama nya tu…semua org ada masaalah…semua org ada buat salah termasuk saya…kesian keluarga ini …apa apa pun kita doa je yg baik… semoga kita semua pun baik…Allah duga tu ada la sbbnya…

Hmm… Dah la. Jgn la menambah lg minyak kt bara api… Xsatu2 kisah balqis ni.. Die bru nk mmbesar, kalu trtekan leh memudarat kan diri.. Kata sepupu.. Tp xbrhubung sgt, adakah mak atau ayh balqis tu mak atau pak cik kamu? Sepupu ke?atau bau2 bacang je…? Hmm

Allah kesiannya. Semoga Allah sentiasa melindungi anak Ini dari segala kejhatan dan kezliman.

sumber newsingkling.com